ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλενα Σταυροπούλου

Η Έλενα Σταυροπούλου αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2007 και έκτοτε συνεργάζεται με τη χοροθεατρική ομάδα Jasmin Vardimon Company-London με τις παραγωγές 'Yesterday' και '7734'. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο με θέμα την 'Performance' από το London Contemporary Dance School-The Place-London. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις της Hellenic Dance Company σε χορογραφίες των: Λίντα Καπετανέα-Josef Frucek, Jasmin Vardimon, Νανά Βάχλα.
Επιπλέον, συνέργαστηκε με την Τζένη Αργυρίου στη δημιουργία και εκτέλεση της παραγωγής 'Lights on you'. Το 2011 παρουσίασε δείγμα δικής της παραγωγής στο φεστιβάλ 'Ραντεβού με το σώμα', στο Βρυσάκι-Χώρος Πολιτισμού, με την ονομασία 'Once upon a space'. Το 2013 συμμετείχε στο φεστιβάλ '6 χορογραφίες-work in progress' στο θέατρο Εμπρός, συνδημιουργόντας το ΄1+1+1=1' με τους Eddie Lame και Camilo Bentancor και στο Future Library Uncoference 2013 στο μουσείο Μπενάκη με το 'Upstairs the knowledge scale' με τον Eddie Lame.Έχει συμμετάσχει στο 'City to city cabaret'-Αθήνα, με αυτοσχεδιαστική προσέγγιση του Seke Chimutengwende. Έχει περιοδεύσει με την ομάδα 'Rootless Root' (Λίντα Καπετανέα-Josef Fruchek) με την παραγωγή 'Eyes in the colours of the rain'.
Aπό το 2008 έχει διδάξει και διδάσκει περιστασιακά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αγγλία,στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Jasmin Vardimon Company, χορογραφόντας παραστάσεις και μεταφέροντας το ρεπερτόριο, στο επαγγελματικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Χορού, στην επαγγελματική σχολή χορού της Ραλλούς Μάνου και στα studios χορού Cumana Dance, DAN.C.CE. και Baille de Bairro και σε άλλα στην Αθήνα και εκτός. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με αναγνωρισμένους χορευτές, χορογράφους και δασκάλους.


αρχική | τμήματα | πρόγραμμα | διεύθυνση σπουδών | καθηγητές | gallery | επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού