ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λαμπρινή Γκόλια

Η Λαμπρινή Γκόλια γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1992. Μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου και έκανε τα πρώτα μαθήματα χορού. Επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να χορεύει, με εξειδίκευση στο Κλασικό Μπαλέτο. Έκανε μαθήματα κλασσικού μπαλέτου με την Vanessa Roimpa, μία δασκάλα που την ενέπνευσε και την έκανε να πιστέψει στην Τέχνη του Χορού. Η ανάγκη της για εξέλιξη ενισχύθηκε από τη μουσική, τη φύση και τη ζωγραφική.
Σπούδασε διαφορετικά είδη χορού όπως το σύστημα Graham, Κλασικό Μπαλέτο και Σύγχρονο χορό από αξιόλογους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο. Επίσης έκανε μαθήματα Hip-Hop, Latin, Tango, Yoga και Pilates. Στην ηλικία των 18 κέρδισε υποτροφία από την Εθνική Όπερα Μπαλέτου της Ελλάδας όπου φοιτούσε για ένα χρόνο. Μετά από αυτό κέρδισε υποτροφία από την Κρατική Σχολή Χορού της Ελλάδας από όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2014.
Αγαπά το χορό και έχει πιστοποιηθεί από μεγάλους δασκάλους όπως οι Ερμής Μαλκότσης, Νίκος Καλογεράκης, Λίντα Καπετανέα, Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman ο οποίοι την ενέπνευσαν και τη δίδαξαν. Στα μεσοδιαστήματα εκπαιδευόταν στους «Μοντέρνους Καιρούς», όπου βοηθήθηκε στο να αναπτύξει τις υποκριτικές της ικανότητες. Επίσης, παίρνει μαθήματα ζωγραφικής από τον Gagik Altunian και συμμετέχει ως εικαστικός και performer στο έργο "Poli5" του Ερμή Μαλκότση.
Ύστερα από την αποφοίτησή της έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με διάφορες ομάδες χορού (Hellenic Dance company, Krama Dance Company, Lydia Lithos Dancetheatre) και συμμετέχει σε project. Στα 23 της χρόνια συνεργάζεται και χορεύει με τον ιδρυτή της τεχνικής flying low, David Zambrano.

Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει επιλεχτεί από το Deltebre Danza Festival να παρουσιάσει την δουλειά της σε συνεργασία με τον Narendra Patil , "Camouflage" και την τελευταία της δημιουργία "Το Σύμπλεγμα της Μέδουσας" σε φεστιβάλ της Ελλάδας.
Ως δασκάλα έχει δουλέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε επαγγελματικές σχολές χορού ,στούντιο και σε ομάδες χορού.

Η Λαμπρινή ζει μέσα από την κίνηση και την αλλαγή και στόχος της είναι να εξελίσσεται, να μαθαίνει και να προσφέρει μέσω της τέχνης της κίνησης.

αρχική | τμήματα | πρόγραμμα | διεύθυνση σπουδών | καθηγητές | gallery | επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού