ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου


Η
Ευθυμιάδου Κωνσταντίνα φοίτησε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης ( Κ.Σ.Ο.Τ.) στην Αθήνα.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού και χορογράφους όπως οι Χορευτές, η Hellenic Dance Company, η ομάδα σύγχρονου χορού του Χάρη Μανταφούνη και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το 2007 καλείται από τον Wim Vandekeybus και την Ultima Vez να γίνει μέλος της ομάδας κι έτσι συμμετέχει στην δημιουργία του "Menske" και στην περιοδεία του "Spiegel".
Το 2009 κινείται μεταξύ Βελγίου και Ισπανίας καθώς δουλεύει με τον χορογράφο Roberto Olivan και την Enclave Dance Company. Μέσα από τη δημιουργία των "Mermaid's Call" και "Alba Eterna", καλλιεργεί το ενδιαφέρον και την έλξη της για το πάντρεμα του σύγχρονου χορού και του τσίρκου.
Αμέσως μετά, το 2010, ξεκινάει τη συνεργασία της με τον χορογράφο Akram Khan για τη δημιουργία και διεθνή περιοδεία του "Vertical Road". Παράλληλα συμμετέχει στην περιοδεία του "Confluence" από τους Akram Khan - Nitin Sawhney.

To 2012 επιστρέφει στην Ελλάδα για τη δημιουργία του "Kireru", σε συνεργασία με την Rootlessroot υπό την καθοδήγηση των Jozef Fruzek, Λίντα Καπετανέα και υπό τους ήχους του ταλαντούχου John Parrish και της μπάντας του.

Τον Αύγουστο του 2012 η Κωνσταντίνα παρουσίασε την πρώτη προσωπική της δουλειά, "Henshin", ένα σόλο που παρουσιάστηκε και υποστηρίχθηκε από το Music Village Festival (Ελλάδα, Πήλιο) και την Άνοιξη του 2013 χορογράφησε το "Looking forward to meeting" για το Symphonic Dance Evening της ακαδημίας χορού SEAD.

Η Κωνσταντίνα παραδίδει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως:

Flic Scuola di Circo, ( Torino )
Deltebre Dance Festival, ( Spain )
Tainan University of Fine Arts , ( Taiwan )
Trafo Theatre, ( Budapest )
Kalidoskope studio, (Genova)
Music Village Festival, ( Greece )
Dan.c.ce. studio, ( Greece )
National Arts Center , ( Ottawa )
Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, (Αθήνα)
SEAD, (Salzburg)

αρχική | τμήματα | πρόγραμμα | διεύθυνση σπουδών | καθηγητές | gallery | επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού